Sfaturi pentru combaterea dăunătorilor
Apariția șoarecilor în depozite și cum să protejezi roada de acești invadatori
Apariția șoarecilor în depozite și cum să protejezi roada de acești invadatori
Sezonul rozătoarelor a început, toamna șoarecii încep să-și caute locuri unde să își petreacă iarna, de aceia sunt oaspeți frecvenți la casa omului. Aceștia caută hrană și un adăpost cald pentru reproducere și trai. Depozitele de roadă cu cereale sau legume sunt un loc perfect, însă nu trebuie să uităm și de riscurile la care ne expunem.  

Ce pericolele îți aduc rozătoarele?

Din nefericire, rozătoarele sunt extrem de pricepute în a găsi mici găuri sau crăpături în pereți pentru a intra înăuntru. Ei pot mirosi de la distanțe mari hrana, iar un depozit casnic e mereu bine aprovizionat. Totodată, cu apariția șoarecilor te confrunți cu multe alte pericole:

  • Contaminarea produselor alimentare
Șobolanii și șoarecii, sunt cunoscuți pentru faptul că contaminează alimentele depozitate. Aceștia sunt purtători a peste 35 de boli (Salmonella, Hantavirusul, Febra mușcăturii de șobolan) care pot fi transmise oamenilor prin contact direct sau prin consumul de alimente infectate. Atunci când rozătoarele au acces în depozitul tău, lasă în urma lor excremente, urină și păr, astfel, se dezvoltă bacterii și viruși. Multe din boli se pot manifesta ca o simplă gripă, având simptome precum: febră, frisoane, dureri musculare, tuse, dificultăți de respirație, dureri de cap, diaree, sensibilitate la lumină, greață și vărsături.

  • Deteriorarea alimentelor
Roaderea și ronțăiala lor cauzează alterarea, mucegăirea semnificativă a alimentelor. Într-un depozit plin, rozătoarele pot distruge rapid proviziile, ducând la pierderi financiare și alimentare.

  • Creșterea dăunătorilor
Rozătoarele nu sunt singurii dăunători atrași de un depozit plin de cereale și legume. Prezența lor poate duce la apariția insectelor, cum ar fi moliile și gărgărițele. Acești dăunători secundari pot accentua și mai mult problemele.

  • Pierderi financiare
Ai putea pierde un sezon întreg de muncă grea din cauza daunelor provocate de șoareci, suportând cheltuieli inutile de zeci și sute de mii de lei.

Profilactix previne apariția șoarecilor

Tratarea problemei pe cont propriu este adesea imposibilă, astfel poți apela la ajutorul profesionist Profilactix.

Oferim un serviciu exact pentru problema ta și anume - deratizarea. Este un set de măsuri preventive care reduce sau elimină numărul de rozătoare și daunele provocate mediului.

O dată ce alegi Profilactix ai parte de:

  • Încredere în eficiența procedurii
  • Evaluare gradului de infestare a depozitului
  • Identificarea sursei de apariție a șoarecilor
  • Determinarea celor mai eficiente preparate împotriva rozătoarelor
  • Soluție pe termen lung, cât și sfaturi pentru a preveni viitoarele infestări
Lucrările de deratizare efectuate în mod regulat vor menține depozitul tău în siguranță împotriva rozătoarelor și vor reduce semnificativ riscul de boli. Contactează-ne acum la numărul de telefon +373 795 27 888.
Scapă de dăunători