Ploșnițele de pat pot să apară în orice cameră, apartament sau casă și să tulbure viața tuturor pentru o perioadă lungă de timp. Mulți oameni cred că ploșnițele apar din cauza murdăriei, gunoiului, animalelor de companie, lipsei de curățenie regulată, dar trebuie remarcat faptul ei se pot ivi chiar și într-o locuință perfect aranjată.
Cum ajung ploșnițele în patul și casa ta
Ploșnițele de pat pot pătrunde într-o locuință prin mai multe moduri:
- Cu lucruri la mâna a doua: obiecte, electrocasnice, mobilier, precum și pe hainele care sunt infestate cu aceste insecte.
- Adesea pătrund din apartamentele și subsolurile învecinate prin spațiile de ventilație, precum și prin crăpăturile și fisurile din case.
- Din locurile de ședere temporară: hotel, sală de sport, tren, compartimentul pentru bagaje al avionului.
Există mai multe remedii populare de a alunga ploșnițele: pelin, tanaceu, oțet, înălbitor, sodă, parafină, naftalină etc. Plantele sunt capabile să irite insectele cu mirosul lor specific, să le sperie, dar nu să le alunge, deci efectul este temporar. Însă necesitatea de a se hrăni este mai puternică, de aceea ploșnițele devin mai agresive.
Ploșnițele de pat sunt de dimensiuni foarte mici, astfel încât se deplasează rapid și ușor către locurile cu cele mai favorabile condiții de viață. Temperatura perfectă pentru existența lor este de 10-40°C. Ploșnițele de pat pot trăi până la 12 luni, însă la temperaturi de peste 50°C larvele mor imediat. Insectele sunt active pe timp de noapte, iar ziua se ascund în locuri greu accesibile: în spatele tapetului, în spațiile dintre podea și plinte, în mobilier, sub saltele, în spatele tablourilor etc.
De obicei, ploșnițele ies din ascunzătorile lor între orele 02:00 și 07:00. Potrivit epidemiologilor insectele se pot hrăni și reproduce pe tot parcursul anului. De la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii noiembrie, ele sunt sunt mai prezente. Sunt atrase de mirosul oamenilor, deoarece acest simț e mult mai bine dezvoltat decât vederea.
Se hrănesc la fiecare 24-48 de ore, în principal cu sânge uman, dar pot bea și pe cel al animalelor de companie. După ce a gustat pentru prima dată sânge, larva ploșniței năpârlește, schimbându-și culoarea de la bej la roșcat. Prima încercare de a mușca pielea poate fi nereușită, atunci insecta se târăște câțiva milimetri și mușcă din nou. Momentul mușcăturii în sine, de regulă, nu este simțit, dar atât mușcăturile reușite, cât și cele nereușite, aduc mâncărime la fel de puternice.
La 70-80% dintre oameni, saliva insectelor provoacă reacții alergice: pielea devine roșie, mâncărimi și apar pișcături. Scărpinarea mușcăturilor duce la puroi și la infecții secundare, totodată din cauza anxietății, disconfortului și insomniei, calitatea vieții este redusă.
Mușcăturile pe corp apar dimineața sau în decurs de 10 zile, pot fi grupate sau unice, dispuse în mod liniar. Severitatea simptomelor variază, aproximativ 30% din persoane sunt insensibile la mușcăturile ploșnițelor.
Profilactix soluția ta pentru un somn liniștit
Va fi foarte dificil să scapi de ploșnițele de pat fără ajutorul profesioniștilor, deoarece acestea sunt foarte rezistente, pot tolera cu ușurință înghețul, sunt capabile să se obișnuiască cu insecticidele, precum și să se înmulțească în mod activ.
Cea mai bună opțiune în această situație este să contactezi Profilactix un serviciu specializat pentru eliminarea ploșnițelor de pat. Tratamentul profesional se realizează cu ajutorul unor echipamente speciale și al unor metode atent alese mai ales în zonele de trai a ploșnițelor: cusăturile saltelei, ale canapelei, fotoliilor și ale altor piese de mobilier, faldurile perdelelor, spațiile de sub covoare, în special în apropierea plintei, zugrăveli care se exfoliază, tapet care se desprinde și crăpături în tencuială.
Specialiștii Profilactix știu clar cum să alunge ploșnițele din locuință rapid, eficient și sigur, doar apelează-ne la +373 795 27 888.