Motivele apariției șobolanilor și metodele de tratare a acestora
Șoarecii și șobolanii - un mare dezastru pentru proprietarii de depozite și magazine
Șoarecii și șobolanii - un mare dezastru pentru proprietarii de depozite și magazine
Conform statisticilor oficiale, anual, rozătoarele produc prejudicii uriașe întreprinderilor mici și mijlocii. De exemplu, un centru comercial mare poate pierde până la 10 000 – 15 000 de euro din cauza pagubelor cauzate de șobolani sau șoareci. 

Pe lângă stricarea produselor alimentare, a ambalajelor, a hârtiei etc., rozătoarele provoacă în mod natural daune colosale și infrastructurii. 

Una dintre cele mai frecvente cauze de aprindere spontană a cablajului este scurtcircuitul. Însă este cert și faptul că în 15-20% dintre cazuri, aprinderea are loc din cauza unei invazii a rozătoarelor. Iar cel mai rău lucru este că alungarea șobolanilor din locul „încălzit” este extrem de problematică.

Iar încă un fapt destul de neplăcut este că rozătoarele sunt unul dintre cei mai periculoși purtători de boli, care pot deveni fatale pentru oameni. Chiar și angajații depozitelor dvs. sunt în pericol, deoarece puricii, căpușele și insectele periculoase pot fi transportate anume de către șobolani, iar excrementele lor, de obicei, conțin câteva zeci de infecții periculoase simultan.

Șobolanii pot intra ușor în aproape orice clădire și încăpere. Aceștia pătrund în interior prin intermediul micilor crăpături, fisuri în fundament sau prin tunelurile pe care singuri și le creează. Ei se înmulțesc rapid, iar o populație de 30-50 de rozătoare este aproape imposibil de nimicit de sine stătător. Acestea au tendința de a se înmulți mai repede decât îi omorâți.

Cum să vă protejați de rozătoare?


Conform experienței noastre, remediile populare nu funcționează și în cazul spațiilor comerciale. Pisicile, câinii și restul animalelor de companie sunt ineficiente împotriva familiilor de șobolani. Iar otrava este cea mai rea idee.

În primul rând, otrăvirea șobolanilor în depozitele cu produse alimentare poate fi periculoasă pentru clienți. În al doilea rând, dacă șobolanul va muri undeva pe sub paleții cu produse sau într-o fisură din perete, va trebui să cheltuiți bani în plus și pentru o dezinfectare profesională. Și asta din cauza că mirosul neplăcut va apărea foarte rapid. Iar acesta va atrage și diferiți gândaci sau alți dăunători.
Prin urmare, uitați de ceea ce vă sfătuiesc prietenii și internetul. Există reglementări guvernamentale speciale pentru controlul rozătoarelor în spațiile comerciale.

În primul rând, este necesar să întreprindeți toate măsurile necesare pentru a împiedica rozătoarelor să intre în clădire. Respectați ordinea, aruncați gunoiul la timp și efectuați o igienizare preventivă o dată pe săptămână.

Dacă ați observat întâmplător un șoarece sau, cu atât mai rău, un șobolan în interiorul magazinului dvs., atunci este necesar să efectuați imediat o deratizare. Nu ezitați să implicați specialiștii în asta. Vă va costa mai ieftin și va fi mai rapid să prelucrați încăperea la prima detectare a șobolanilor, decât să efectuați ulterior prelucrări complexe și pe termen lung și să închideți toate spațiile de depozitare.

Specialiștii Profilactix vor veni la cererea dvs. și vor efectua o inspecție completă a clădirii, teritoriului adiacent, subsolului, pereților, sistemului de canalizare etc. Vor identifica sursa șobolanilor și habitatul acestora.

Doar o astfel de abordare oferă o garanție de 100% a eficienței. După aceea, angajaților dvs. li se vor oferi recomandări cu privire la modul de pregătire a încăperii pentru prelucrare. După îndeplinirea tuturor recomandărilor, specialiștii noștri vor efectua prelucrarea.

Compania noastră oferă o garanție a calității de 100%, așa că nu ne este convenabil să vă lăsăm cu problema nerezolvată. După prelucrare, vom efectua o inspecție de control și vom identifica zonele vulnerabile.

De asemenea, experții noștri vă vor oferi recomandări cu privire la modul de prevenire a apariției repetate a rozătoarelor:

  • În primul rând, să utilizați mijloace mecanice: plase metalice pentru prizele de aer și orificiile de aerisire și închizători pentru ușile exterioare;
  • Dacă depozitul dvs. este situat în apropierea unei pieței, a gunoiștilor, lacurilor sau a altor locuri cu risc potențial de invazie a rozătoarelor, atunci puteți instala un sistem electric de sperietoare. Acesta nu întotdeauna oferă un rezultat de 100%, dar după prelucrare va ajuta la evitarea cazurilor repetate;
  • Să stabiliți un program de igienizare și măsuri preventive. De regulă, încăperile de depozitare curate nu atrag șobolani și șoareci. Aceștia nu au cu ce se hrăni acolo, ceea ce înseamnă că vor pleca să caute alte surse de hrană
Profilactix reprezintă o combinație perfectă de experiență și instrumente moderne de control a rozătoarelor. Contactați-ne la numărul de telefon +373 795 27 888 și vă vom rezolva problema. Noi luăm partea cea mai grea a problemei pe seama noastră. 



Scapă de dăunători