Sfaturi pentru combaterea dăunătorilor
Protejează-ți sănătatea: Sfaturi pentru prevenirea bolilor transmise de țânțari
Protejează-ți sănătatea: Sfaturi pentru prevenirea bolilor transmise de țânțari
Țânțarii sunt acele mici insecte care par să apară de nicăieri în timpul căldurii și pot crea multe necazuri. Ei sunt, de asemenea, purtători ai unora dintre cele mai periculoase boli cunoscute de omenire. Bolile transmise de țânțari variază pe tot globul, dar, odată cu creșterea numărului de călători și schimbările climatice, riscurile nu mai sunt limitate la anumite regiuni. 

CE BOLI POT TRANSMITE ȚÂNȚARII?

Dacă ne referim doar la Republica Moldova țânțarii pot transmite virusul West Nile. Medicii spun că acesta are simptome asemănătoare cu gripa: febră ridicată și durere intensă de cap. În cazurile mai severe, pot apărea și simptome neurologice: vărsături, refuzul alimentelor, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, oboseală continuă, slăbiciune musculară și dureri articulare. Circa 80% dintre persoane nu au simptome. Virusul nu se răspândește de la om la om, doar prin înțepătura unui țânțar infectat.

Pe lângă asta țânțarii aduc reacții alergice la persoanele hipersensibile, iar un deranj constant îți dă anxietate și te pot întrerupe din activitățile în aer liber.

CUM ȘTIM DACĂ MUȘCĂTURA ESTE PERICULOASĂ?

Majoritatea mușcăturilor nu sunt periculoase, dacă însă ai febră, erupții la nivelul pielii sau simptome gastrointestinale, este recomandat să te adresezi medicului de familie. Evită să scarpini sau să zgârii locul inflamat. Aceasta poate duce la alte probleme secundare. De asemenea, nu uita să consumi cât mai mult lichid.

CUM PREVENIM MUȘCĂTURILE DE ȚÂNȚARI?

  • Evită să ieși foarte des afară seara și noaptea în locuri umbrite, umede sau în apropiere de apă.
  • Instalează plase pentru tânțari la geamuri și uși. De asemenea, evită să deschizi geamurile pe timpul nopții.
  • Utilizează repelente (creme, spray-uri ce resping insectele).
  • Poartă haine care te pot proteja: o bluză și pantaloni lungi mai ales seara.
  • Golește și curăță regulat vasele pentru flori sau alte recipiente unde se poate aduna apă. Țânțarii caută astfel de locuri cu apă stătătoare pentru a se reproduce.
  • Evacuează regulat gunoiului menajer.

SCAPĂ DE ȚÂNȚARI DEFINITIV CU PROFILACTIX

Profilactix reprezintă o echipă de specialiști cu peste 10 ani de experiență în domeniu care te ajută să scapi în timp util de țânțari și alte insecte nedorite.

Datorită produselor de înaltă calitate, riscul de apariție repetată a țânțarilor, dar și ouălelor acestora scade. Substanțele folosite nu sunt dăunătoare omului sau animalelor de companie.

Scapă de țânțari definitiv, contactează-ne la +373 795 27 888.
Scapă de dăunători